Undervisning​

Min undervisning baserer sig på mange, mange års erfaring

​Det betyder meget for mig, at eleven har lyst til at spille og at man mærker, det går fremad. For mig er det vigtigt at stimulere denne lyst. Det skal være sjovt samtidig med, at vi sammen holder fokus. Man skal jo have noget for pengene. Derfor er jeg fokuseret på klang og på egalitet, altså at man har en ensartet kvalitet i hele registret og føler at man har kontrol, at det er en selv, der bestemmer. Og der ligger masser af inspiration i, at man selv kan høre, at det faktisk lyder godt. Man skal simpelthen kunne lide sin egen lyd.

Jeg har stor fordel af, at jeg både har været i jazzen og i den klassiske musik

Når man er til spil hos mig, er man ikke til eksamen og skal ikke spille til koncert. Man er i en arbejdsproces. Derfor arbejder jeg også meget med, at man forstår at nyde situationen og slappe af. Det er ikke præstation at være til spil. Vi skal hygge os, men samtidig hele tiden lære noget. Fornemmelsen af at det går støt og roligt fremad er vigtig.​

I min undervisning bruger jeg musikalsk stof fra både den såkaldt rytmiske musik, men også fra den klassiske. Så det er ikke ualmindeligt, at en elev for eksempel spiller nogle blues-numre, noget fra jazzens repertoire, nogle skalaer og et mindre stykke af Bach. Og alle er velkomne med forslag og ønsker.

Man bliver udstyret med nogle bestemte øvelser, som man laver, hver gang man øver sig. Det er ikke noget, der behøver at tage mange minutter, men de skal gøres. Og der er kontant afregning. Øvelserne hjælper, man lyder bedre og får inspiration til at spille. Man kan næsten tale om en selvforstærkende effekt.

Det er vigtigt, at vi sammen er realistiske i forhold til, hvad der er tid til i hverdagen. Man må ikke miste modet. Hvis man ’overlæsser’ øve - programmet, så kan det give bagslag. Man får med andre ord sit individuelt tilpassede program. Og husk: Et godt saxliv er sundt for både sjæl og legeme.​

​Torben Enghoff

Rebekkavej 24 St tv
2900 Hellerup

Tlf.: 51 18 16 31

torbenenghoff@gmail.com

Kontakt gerne Torben Enghoff ved at sende en forespørgsel via denne kontaktformular​.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt